Varme hænder i daginstitutionerne

Vi skal sikre, at der altid er kendt og trygt personale til at passe vores mindste.

En god start på livet er altafgørende for det liv, et menneske kommer til at leve.

Mange børn bruger en væsentlig del af deres liv i daginstitutioner. Desværre er der sket det, at personalet i daginstitutionerne har mindre og mindre børnetid. Noget af det skyldes de mange andre opgaver, som personalet er pålagt, som eks dokumentation.

Det er kommunernes ansvar at drive daginstitutioner – og dermed også deres ansvar, at der er nok personale til at gøre børnelivet trygt. Desværre glemmer man lidt for ofte i politiske budgetter glemmer, at en uge i en daginstitution ikke kun er 37 timer. Men ofte 50 timer – eller mere. Der kommer børn tidligt om morgenen – og der er børn, der først bliver hentet lige inden aftensmaden. Personalet i institutionerne skal på kurser, de skal administrere, de skal sørge for alle de praktiske forhold i børnehaven er på plads, de skal trøste, de skal holde forældremøder, de skal tale med bedsteforældre der lige kom forbi, de skal planlægge dagen i morgen, de skal arrangere sommerfester og lucia-optog – de har en hel masse opgaver, som ikke er direkte børnetid. Og alt det glemmer man, når man tildeler timer til daginstitutionerne.

Kommunerne skal være deres opgave voksen. De skal sørge for, at der er nok personale til at løse alle de opgaver, der er i en daginstitution – og samtidig være nærværende for børnene.

Vi skal sørge for at alle vore børn får en god start på livet.