Sorg skal have tid - sorgen forsvinder aldrig

Jeg er glad og stolt!
 
Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Finansforbundet og Forsikringsforbundet har nemlig aftalt, at forældre, der mister et barn under 18 år, får ret til 26 ugers sorgorlov med fuld løn.
 
Dette er resultatet af mit livs sværeste tale fra folketingets talerstol, som medførte at folketingets partier bakkede op om sorgorlov til forældre, der har mistet et barn – og det fra 1. januar i år blev til lov.
 
Det er fantastisk at se de ringe i vandet, som dette giver. Det er fantastisk at se, at flere forstår, at vi skal drage omsorg for hinanden.
 
Selvfølgelig var der en som straks skrev på LinkedIn, at det bare ville blive dyrere i hans bankgebyrer. Men ved I hvad. Det er peanuts. Jeg mener, at det var beregnet til en udgift på ca 34 mio kr, hvis alle forældre vælger sorgorloven i den fulde periode.
 
For min private pengepung er 34 mio meget. Men i det store statsregnskab er det peanuts – og den andel af finansansatte, som desværre får brug for det, er endnu mindre. Mange vil slet ikke bruge hele orloven, men kun en kortere periode. For heldigvis har vi gjort orloven så fleksibel, at man selv kan vælge, hvor lang tid den skal vare – og max 6 måneder.
 
Til gengæld så får vi forældre ud på den anden side, som føler sig støttet og ikke presset – og på den måde har nemmere ved at rejse sig igen. Komme tilbage på jobbet…..blive på arbejdsmarkedet.