Regler skal give mening

Når mennesker lever side om side, så er det godt med nogle simple og forståelige regler, som gør, at vi alle kan trives sammen. For eksempel er det en god regel, at man holder tilbage for rødt, mens andre kører over for grønt. Dejlig simpelt – og let at forstå hvorfor.
 
Men der er også regler, som man slet ikke forstår. Jeg kan anbefale dig at følge Regelstaten, hvor de sætter spot på ikke-klare og til tider skøre regler. Mit formål i politik må blandt andet være, at gøre noget ved alt det, der ikke giver mening.
 
En  af de skøre regler, er et at børn/unge mellem 15-17 år ikke kan give deres forældre digital fuldmagt til sundhedsplatformen.

Når den unge så bliver 18 år, er det muligt, at give en forælder eller anden værge adgang.

Det er da tudetosset.

Rent praktisk betyder det, at hvis man er 15-17 år og har brug for hjælp fra sundhedsvæsenet, så SKAL man selv kunne finde rundt i og administrere sine lægebesøg, medicin og kommunikation uden at forældrene har mulighed for at hjælpe den unge.

Når barnet/den unge så oven i hatten er udfordret en kritisk sygdom eller med et fysisk eller psykisk handicap, så er det svært at overskue som 15 årige, at man selv skal tage ansvar for kommunikation med hospital/læge samt medicin og tidsgivning. Det er meget at lægge på et sårbart ungt menneske, der ikke er klar til det ansvar.

Det bør simpelthen være muligt, at give den unge mulighed for at give forældre en digital fuldmagt til sundhedsplatformen, sundhed.dk osv.

I fuldmagten skal den unge kunne vælge, hvilke dele forældrene må få indsigt i; som eksempelvis kalender, aftaler og medicin.

 
Måske har den unge brug for at have et fortroligt rum med lægerne/behandlerne – og således skal det også være muligt at holde forældrene ude af journalsystemet. Hvis den unge ønsker det.

Jeg tager sagen med mig ind i folketinget. For det er da tudetosset og en skør bureaukratisk regel, som kun gælder for de 15-17 årige, men ikke når man er fyldt 18 år….

 
***********
I Herlev er der en regel, som heller ikke giver mening. Forvaltningen har nemlig besluttet, at der er rideforbud på stien ved Herlev Rideskole. Jo, du læste rigtigt.
 
Herlev Rideskole har ligget der i mange år – og Herlev Kommune har de senere år bekostet nogle milliondyre nye stalde til rideskolen. Kort tid efter indførte man rideforbuddet, som betyder, at rideskolen ikke kan bruge den meste trafiksikre vej over til deres egne folde i Hareskoven. Næh, de skal op på Ring 4, hvor der er stærk trafik.
 
Vi Konservative stillede forslag om at lave rideforbuddet om. Men nej, det ville de øvrige partier i kommunalbestyrelsen ikke være med til….