“Mit livs sværeste politiske tale holdt jeg fra folketingets talerstol den 9. juni 2020. Tårene pressede på, da jeg skulle fortælle, hvorfor vi Konservative støttede at forældre, der havde mistet et barn, fik ret til sorgorlov. For min tale var med baggrund i min egen personlige sorg over tabet af min søn Valdemar.

Talen var dog det hele værd. På Valdemarsdag den 15. juni 2020 kunne jeg træde ud i solen fra beskæftigelsesministeriet med vished om, at min sorg var vendt til glæde over, at alle folketingets partier havde ændret holdning – og havde indgået aftale om vedtagelse af sorgorloven.

Derfor er jeg i politik. Fordi det giver mening. Fordi det nytter noget. Fordi jeg kan være med til at skabe forandring.”

Hanne Bjørn

Folketingskandidat i Rødovre-kredsen (Herlev og Rødovre) i Københavns Omegns Storkreds
Medlem af folketinget maj 2020-september 2020

Kommunalbestyrelsesmedlem i Herlev siden 1. januar 2018,
medlem af følgende udvalg;
– Børne- og Uddannelsesudvalget
– Familie- og Forebyggelse
– Økonomi- og Planlægningsudvalget


Født: 25. marts 1972 i Aalborg

Gift med Flemming (august 2008)

Mor til Magnus (december 2009) og Mathilde (oktober 2011)
– samt Valdemar, der var dødfødt i januar 2009.

Mit officielle navn er Hanne Bonderup Bjørn-Klausen. Det er langt. Jeg giftede mig til bindestregen og Klausen – men folk kalder mig stadig bare Hanne Bjørn. 

Beskæftigelse ud over politik: Senior Salesforce Konsulent (CRM og Marketing Automation)
Se min LinkedIn profil for yderligere info.


Jeg er ikke nogen typisk politiker – og har heller ikke nogen ambition om at være det. Jeg er blot typen, der altid havner i en bestyrelse, når jeg deltager på en generalforsamling, fordi jeg har en holdning til tingene – og tør sige den højt. Det var også det, der bragte mig tilbage ind i politik.

Jeg ved ikke alt. Selvom jeg har sagt det til mine børn. Så nogen gange bliver de pænt skuffede, når jeg må svare “det ved jeg ikke….”. Fordi jeg ikke ved alt, vil jeg også gerne høre argumenter både for og imod sager. 

Jeg har dog en grundholdning, som handler om frihed til enkelte menneske. Men ikke tosset ligegyldig frihed. Frihed under ansvar – frihed med respekt for andre mennesker. Frihed med respekt for vores omverden, naturen, dyrene – den verden vi lever i. Vi skal passe på hinanden – og den jord vi bor på. Vi skal ikke drøne rundt som hårde egoister – men vi skal heller ikke tro, at vi skal dele alt med hinanden.

Vi skal have lov at gøre vores bedste og blive belønnet for det. Men vi skal også hjælpes ad med at sørge for et godt og kvalitativt sundhedsvæsen, gode skoler og daginstitutioner. Vi skal have god infrastruktur – og vi skal passe på vores land og vores allierede gennem et stærkt forsvar. Vi skal bevare den danske kulturarv – og vi skal tage hånd om dem, som ikke kan selv. Vi har en række fælles udgifter til alt dette. Og det betaler vi med skatten. Men skatten skal ikke være højere end nødvendigt. Så vi skal hele tiden vurdere om det er en fælles forpligtelse eller ej. 

Upolitiske fakta om mig

  • Jeg er formand for Melodigrandprixfans.dk– jeg er ganske enkelt vild med grand prix, glimmer og en god fest.
  • Jeg synger godnatsang for mine børn hver aften.
  • Jeg er til musicals og lette film, der som regel ender godt. Men kan også lide en god krimi.
  • Jeg tabte mig engang 33 kg med Weight Watchers – og underviste i mange år 1000-vis af tykke damer, som tabte sig tonsvis af kg. Jeg holdt den slanke linie, lige indtil jeg blev gravid første gang og tog 38 kg på. Dem har jeg stadig fornøjelse af.
  • Jeg synes, det er et kæmpe privilegie at jeg som kommunalbestyrelsesmedlem også er blevet giftefoged – og dermed ofte vier folk. Det gør mig glad.